Как се свалят филми от торрент сайтове

За да свалите филм, песен, програма или друг файл от торрент сайт е необходимо освен интернет разбира се да имате инсталирана на компютъра и програма за сваляне на торренти. В интернет пространството има много такива програми – BitBuddy, BitTornado, TorrenTopia, Azureus, BitTorrent, Turbo Torrent, но този пример е с програмата BitComet.

Инструкции: 
1. Първата стъпка е да отидете на торрент сайт, като например Zamunda.netArenaBG.com или другаде.
2. За да сваляте филми или други неща на повечето такива сайтове се изисква регистрация, така че е необходимо да се регистрирате.
3. След като влезете в сайта като регистриран потребител, изберете филма или файла, който искате да свалите (процедурата е една и съща) от предоставеният ви списък.

4. Кликнете на заглавието и ще ви се отвори прозорец с подробно описание и данни за филма. Потърсете заглавието на филма, което обикновено се намира най-отгоре на този прозорец и кликнете отново на него.

5. Появява се малък прозорец Свойства на задачата… или Task Properties… в зависимост от това на какъв език е настроена програмата. Там първо избирате Browse и папка от вашият компютър, в която искате да се свали филма. После натискате ОК.

6. Накрая натискате ОК бутона най-отдолу и филмът започва да се сваля.

7. Това е всичко, но когато изгледате филма и пожелаете да го изтриете от компютъра си първо трябва да го изтриете от BitComet, като стартирате програмата и с десен бутон върху името на филма изберете Изтрий /Remove/ и Изтрий задачата само /Remove task only/ (това ще премахне филма само от списъка на BitComet) или Изтрий задачата и всички файлове /Remove task & all files/ (това ще изтрие филма и от компютъра Ви).