Начало

Категории
 » Коли



Обувки,Боти,Ботуши
Обувки
Боти
Ботуши
Чанти


  Категория: Туршии      Добавил: Цвети
Как се приготвя стерилизирана бамя

Подбира се млада бамя без семена. Консервира се в същия ден, в който е набрана. Измива се много добре и се изрязва горната част на чушките заедно с дръжката, без да се засягат семената. Ако се засегнат семенните каналчета, те ще пуснат лигав сок. Бамята се попарва за 2 мин. във вряща подсолена и подкиселена с лимонена киселина вода. Нарежда се в буркани и се залива с подсолен на вкус сос от червени домати /прецеден по желание/. Стерилизира се 80 минути.



 Видяна: 6362 |    Коментари:3


kris      August 27, 2013, 11:35 pm
rabat,tova e dolniq rab na burkana.ne si li pravil kiseli krastavichki.


цру      September 6, 2012, 8:20 pm
Като те гледам как пишеш...нищо не разбирам. Оцет до ръба? А водата къде я слагаме? Пък и да не слушаме никого. Напиши го на български ако може!!!


HADJi      August 31, 2011, 9:47 pm
stava dori i da sa na 4 dena-stiga da sa bili v hladilnik/v hartien plik.sled kato se rejat 4epkite-se blan6irat 3 min,i vednaga se puskat v studena voda,sled koeto se narejdat v burkani[vatre se slaga-naryazan na resni star luk,4er piper,tselina,4esan,otset do raba,sol 1 slajitsa,+lajitsa zahar].zaliva se s topla voda,i se sterilizirasamo 20 min sled kato zagree kutlona.[pomejdu bamyite se slaga i nyakolko 4erveni 4u6ki-za dekor].sega e sezonat-napravete po taya retsepta mn 6te vi haresva[stavat 4udesni].retseptata mi e za 1 komp burkan.ne slagayte domati,ne si habete produktite si s drugi retsepti,ne slu6ayte NiKOGO-vseki laji razli4no[MOYTA RETSEPTA E iSTiNSKA S 10 GODI6NA iSTORIYA...probvayte i pi6ete.../0777/ H C...


 Добави коментар :
Име:
Коментар: