Как да преинсталирам Windows XP
Начало

Категории
 » КолиОбувки,Боти,Ботуши
Обувки
Боти
Ботуши
Чанти


  Категория: Операционни системи      Добавил: Нона
Как да преинсталирам Windows XP

Това е може би един от най-често задаваните въпроси по интернет, когато става дума за хард диска на компютъра. "Как мога да форматирам моя хард диск и да преинсталирам Windows XP? По-долу е опитан и работещ метод, който да ви напътства по време на преинсталацията.


Инструкции:
1. Преди да форматирате вашия твърд диск, се уверете, че всички важни файлове са архивирани и се съхранява отделно, защото след като сте форматирали вашия диск, всичко на него ще се изтрие. Така че тази стъпка е от жизнено значение. Освен това, важно е да направите опис на целият си хардуер инсталиран в момента и да разпечатате отчет за драйвърите (Управляващите устройства), които ги контролират. Причина за това е, че след като форматирате и преинсталиране някои устройства може да не работят поради факта, че всички драйвъри, които ги контролират са били изтрити в процеса. За да разпечатате списък на драйвърите на устройствата инсталирани на вашия компютър отидете в Control Panel, System, Хардуер, Device Manager, Action, Print.
2. Щом това е направено, поставете инсталационният диск на Windows, но не го стартирайте. Вместо това изключете компютъра и тогава настройте компютъра да чете първо от диска, а не от хард диска. Това става по различен начин за раличните видове компютри, като например по време на рестартиране държите натиснат бутона Delete или F12 докато не влезете в Биоса на компютъра. Ако не знаете как да направите това проверете какво пише по въпроса в ръководството на компютъра и за информация относно промяната на зареждащата последователност на вашия компютър (кое да се зарежда първо – хард диска или DVD-ROM). Въпреки че можете да инсталирате Windows без технически да изтривате дял и да преформатирате, но е по-добре да го направите, не само защото това заема излишно място, но и защото новата инсталация винаги кара нещата да работят по-добре.
3. От там ще бъдете посрещнати от текстово базиран екран, който ясно определя следващите стъпки, те обикновено са изключително интуитивни и лесен за изпълнение. Трябва да достигнете до момента, където ви поздравяват с добре дошъл, натиснете ENTER, а след това F8, за да приемете условията на лицензионното споразумение с крайният потребител. Ако ви се предлага да поправите Windows XP инсталацията, натиснете ESC на клавиатурата за да прескочите тази възможност и да продължите с инсталацията. Би трябвало да видите списък на дялове, като използвате клавишите със стрелка, изберете дяла, на който е инсталиран Windows и натиснете "D" за изтриване. След това натиснете "L", за да го потвърдите. От там можете да изберете неразделено (без дялове) пространство и да натиснете "C", за да създадете нов дял и след това натиснете ENTER.
4. След като това се прави изберете новият дял, който сте създали и форматирайте с NTFS (нова технология за файлова система).За този процес е нужно още малко време, затова очаквайте да минат около 20 до 30 минути в зависимост от размера на хард диска, който имате.
5. След като новата инсталация завърши вие ще забележите, че всичко изглежда по-голямо и нещата не се появяват, така както те са били преди. Не се притеснявайте, помните че трябваше да разпечатате списък на драйвърите на вашето устройство? Ще използвате този списък, за да инсталирате драйвърите, които ще направят нещата да работят нормално. Ако отидете на Start, Control Panel, System, а след това кликнете Hardware, вие ще видите изображения като жълти въпросителни знаци, с които компютърът ви казва, че знае къде е хардуерът, но не знае къде са драйвърите. Със списъка, който сте създали, минете през всяко едно от устройствата и инсталирате драйвърите за тях, ако не разполагате с драйвърите, използвайте списъка и Google за да ги намерите в интернет и ги запишете на CD, а после продължете с инсталирането на драйвърите. След това се рестартирайте операционната система.

Необходими неща:
• Версия на Windows
• Компютър
• Търпение


 Видяна: 34083 |    Коментари:30


nur      February 23, 2014, 12:31 am
as ni6to ne razbiram mnogo mi e trudno kak 6te go napravq neznam


krasi      September 7, 2013, 5:19 pm
to ne ti trqbva forum za da go razberesh lesnoe apuk windows 7 samo puskash instalaciqta i to samo ti gi narejda neshtata kasmet pi4ove


danail      June 19, 2013, 11:53 pm
kakda zapiha na disk windowsa


xristo      April 5, 2013, 6:42 pm
kak se pravi prinstalacia bez disk na uindous xp


anonimen      March 17, 2013, 9:09 pm
vijte ey tozi sayt 6te vi pomogne mnogo - bestwindows.alle.bg


JusT      January 14, 2013, 8:32 pm
mnogo dobre e opisano.Nekoi si nz kuw si ama kwo kato se zanimavash ot 10 godini horata sq se u4at Noobs im vikash ti ne si li bill taka v na4aloto e leshnik.


vasil      November 21, 2012, 9:06 am
mersi nogo mi pomognahte :)


teodor       January 18, 2012, 2:36 pm
za da go preinstalirate tozi metod raboti az takasi go preinstalirvam no prosto kato vkarate diska i restartirate kompa trqbva da boot ne diska da na pravite taka ot munu F11 4e da botva sd to


nekoi si      November 27, 2011, 12:54 pm
Abe hora, kato ne mojete ne pipaite, mnogo dobre si e opisano daje, sled kato znaete che ste Noobs, daite go na nqkoi koito razbira, az ot 10 godini se zanimavam s tva i do sega ne sym imal problem koito da ne go opravq sam...lamers


iskam da si preinstaliram kompa !!      November 2, 2011, 12:48 pm
iskam da si preinstalira fsi4ko na kompa kak da stane tova


 Добави коментар :
Име:
Коментар: