Как се записва диск с Nero Express
Начало

Категории
 » КолиОбувки,Боти,Ботуши
Обувки
Боти
Ботуши
Чанти


  Категория: Софтуер      Добавил: Нона
Как се записва диск с Nero Express

Nero е програма за записване на дискове. Освен правенето на собствени компилации, с Nero може да записвате и предварително подготвени Image файлове. Освен това програмата поддържа и най-разпространените формати като Iso и Bin. За записване на диск с данни (файлове), не е необходимо нищо друго освен диск и програмата Nero (Примерът е от версия Nero Reloaded 6.6.1.6). Ето каква е последователността:

Инструкции:
1. За да стартирате програмата, щракнете два пъти върху нейната икона на десктопа.

2. Отваря се прозорец с името Nero. Най-отгоре в средата ще видите малък правоъгълник, който дава възможност да избирате вида на диска-DVD или CD или и двете. Под него ще видите 6 икони за функциите и категориите за запис на дискове.

3. С мишката посочете категорията DATA (иконата приличаща на лист хартия), след което Make Data CD или Make Data DVD в зависимост от размера на файловете, които искате да запишете и диска, с който разполагате. В секцията в ляво се вижда, че по подразбиране ще се стартира Nero Express (Open with: Nero Express).

4. Щракнете с левия бутон на мишката върху бутона Make Data CD или Make Data DVD. Отваря се нов прозорец с име Nero Express

5. За да добавите файловете, които искате да запишете, натиснете бутона Add, който се намира в горния десен ъгъл на прозореца

6. Отваря се нов прозорец Select Files and Folders

7. От лентата за навигация (Location), изберете папката, в която са файловете за записване.

8. Маркирайте файловете и натиснете бутона Add

9. Повторете всички стъпки отново, докато добавите всички желани файлове. Накрая потвърдете с бутона Finished. Прозорецът Select Files and Folders се затваря автоматично и се появява отново прозореца Nero Express:

10. Тук се вижда списък на всички файлове, които ще бъдат записани, размерът им, а в долната част на прозореца се вижда скала, която показва колко памет от диска ще бъде заета. Натиснете бутона Next, за да продължите. Появява се нов прозорец

• В полето Current recorder е написано името на записващото ви устройство. В случай, че не изписано правилното име, можете да промените избора чрез падащото меню.
• В полето Disk name можете да дадете име на вашия диск (например Снимки от сватбата).
• В полето Writing speed изберете скоростта, с която файловете ще бъдат записани на диска. По-добре тя да не бъде по-голяма от 16х (2400 KB/s). Максималната скорост зависи от самият диск (обикновено тя е написана от горната страна на диска)
• Ако сложите отметка на Verify data on disk after burn, след края на записа Nero ще направи сравнение на файловете на диска с тези на компютъра. Това отнема още малко време, но гарантира че записът е направен без грешки и на диска не са повредени по време на записа.
11. За да започне записа, натиснете бутона Burn. Ако сте забравили да сложите диска в записващото устройство, програмата ще ви подкани да го направите (Please insert the disk to write to…)

12. Ако има диск в записващото устройство, се появява следният прозорец: Writing to disk, please wait.
Забележка: Ако искате, можете да спрете записа, като натиснете Stop, но е много вероятно дискът да стане неизползваем.

Ако сте задали на програмата да провери накрая за грешки и такива не са открити, програмата изписва: Data verification completed sucessfully

13. Избирате ОК и програмата се връща към предишния прозорец, в който също е отбелязано, че записът е бил успешен.
14. Натиснете Next, за да преминете напред. Дискът се изважда автоматично от устройството. Появява се нов прозорец, който дава възможност да запазите тази комбинация от файлове за друг запис (Save project), да стартирате програмата Cover Designer или да затворите Nero. Ако искате да запишете същата комбинация от файлове, но на друг диск, изберете Save project и задайте име и папка в която да бъде запазено.
15. За да затворите Nero, натиснете Exit. Отново се показва прозорецът на Nero StartSmart. Затворете го със знака ‘х’ в горния десен ъгъл. Видяна: 110829 |    Коментари:151


Живко       February 28, 2016, 9:24 am
еми не е възможно по ясно и разбираемо да но на някой мислиш ли че им е лесно да са тъпи


ognqn       August 15, 2015, 7:44 pm
zdraveite ot 3 dni se macha da zapisha mp3 CD-R kakvo li ne sam probval nestava bih te li mi otochnili kak po tochno da zapisha saotvetniq disk blagodarq predvaritelno


geri      August 4, 2015, 8:27 pm
а някой който да мойе да ми я прати :) изтеглих една тя бъг изтеглих 2ра иска код


nelis      February 1, 2014, 5:47 pm
lenovo


дядо Ради      August 27, 2013, 5:18 pm
Възхитен съм от начина на обяснението. мисля че по-ясно и разбираемо не е възможно


diqn       July 29, 2013, 8:49 pm
ok mersi za infoto :D


stanko      July 15, 2013, 3:57 pm
Mnogo vi blagodarim :D. :D


freestyle      June 26, 2013, 10:51 pm
super-raboti bez problemi>mnogo sum dovolen


Николай А.      May 26, 2013, 6:05 pm
Благодаря Ви за урока!Помагайте и занапред.


geri      April 13, 2013, 6:15 pm
иска ми някакъв номер и име ?


 Добави коментар :
Име:
Коментар: