Начало

Категории
 » Коли



Обувки,Боти,Ботуши
Обувки
Боти
Ботуши
Чанти


  Категория: Туршии      Добавил: Нона
Класическа рецепта за кисели краставички

Продукти:
За всеки буркан корнишони ще ви бъдат необходими:
1 непълна чаена лъжичка сол
1 непълна чаена лъжичка захар
1 кафейна чашка оцет
3-4 зърна бахар
3-4 зърна черен пипер
2-3 скилидки чесън
1 дафинов лист
няколко полумесеца кромид лук
копър
вода за доливане на бурканите


Приготвяне:
Изчистете и измийте пресни малки краставички и ги наредете цели в буркани (по-големите може да се нарежат). Прибавете останалите продукти и долейте вода, колкото да ги покрие (но не повече от гърлото на буркана). Стерилизирайте от 6 до 8 минути.




 Видяна: 35511 |    Коментари:6


много хора      October 9, 2012, 10:02 am
много сте глупави !Защо наричате стерилизираните или още мариновани краставички кисели.Само губите времето на хората , които си търсят рецепта


Румен      September 12, 2012, 7:13 pm
Това не са кисели краставички, а стерилизирани.Има голяма разлика.


Maya      August 30, 2011, 10:38 pm
Strahotna recepta. Napravih gi taka kakto Geri kaza - stavat super, hrupkavi. Mersi


профи      August 23, 2011, 5:50 pm
Аз пък ги правя по много лесен начин : на 1л. буркан - 5-6 зърна чер пипер , 1 малка главичка кромит лук ( като балучка ),пресен копър няколко стръка , корнишоните вертикално , плътно , така че да остане място до капачката .Слагам 1чаена лъжичка захар и 1 СУПЕНА лъжица готв.сол. Заливам със студена вода почти до горе . Държа бурканите 1-2 дена на слънце (чорбицата им леко помътнява и ферментира ) и после ги прибирам на хладно и ТЪМНО .НИКАКЪВ ОЦЕТ !!!! Стават супер


боце      September 27, 2010, 7:00 pm
тези са стерилизирани киселите са други


Geri      January 16, 2009, 7:20 pm
Ne slagam 4esan na krastavi4kite,nito golemi krastaviki (pravia gi na salatka za da ne gi poxabiavam, nikoi ne obi4a takiva v burkani)Za da sa xrupkavi gi izvajdam vednaga 6tom kipne vodata.Slagam1/2 laj. zaxar, 4e ina4e e mnogo sladko.Tova sa moite saveti-probvaite i da vi e vkusno.A nazdrave zabravix za xubavata rakiika!


 Добави коментар :
Име:
Коментар: